Duyurular

Amerika'da 9. Yüzyıldan Kalma Kuran Parçaları Bulundu...

Amerika'da 9. Yüzyıldan Kalma Kuran Parçaları Bulundu...

Amerika'da 9. Yüzyıl Kuran Elyazmalarının Keşfi, Kolomb'un Seyahatlerinden Beş Yüzyıl Öncesine Dayanıyor.

Bağdat (IraqiNews.com) Yüzyıllar boyunca Kristof Kolomb'un Atlas Okyanusu'nu geçerek Yeni Dünya'ya ulaşan Eski Kıta'dan gelen ilk insan olduğuna inanılıyordu. Ancak Rhode Islands Üniversitesi'nden bir araştırma ekibinin yeni bulguları, Müslüman denizcilerin Amerika kıyılarına yerleşen ilk insanlar olabileceğini ve bu olasılığın bildiğimiz tarihi yeniden yazabileceğini öne sürüyor.

Keşfin araştırmacıları tamamen şaşırttığını itiraf ediyor araştırma ekibinin başındaki profesör Evan Yuriesco:

"Geçtiğimiz on yıllarda olduğu gibi, tarih öncesi Kızılderili yerleşimlerinin izlerini bulmayı bekliyorduk. Arapça yazılmış antik el yazmaları içeren 9. yüzyıl kil kapları bulmaya hazır değildik" diye açıklıyor.
 

Araştırma ekibi 9. yüzyıl denizcilerinin toplu mezarı olabilecek bir şeye rastladı. Uzman, sitede bulunan dört iskeletin DNA testi yapmayı imkansız kılabilecek ileri düzeyde bir çürüme durumunda olduğu konusunda uyarıyor, ancak dişlerde erken çürüme görülüyor ve bu da kötü beslenme veya bilinmeyen bir hastalık nedeniyle ölümü açıklayabilir.
 

Ayrıca kumaşlar, madeni paralar ve iki pala gibi bir dizi eşya da bulundu, ancak kalan eserler o kadar kötü durumdaydı ki pas, kılıçlar ve madeni paralar üzerindeki olası tanınabilir yazı izlerini yok ettiği ve kumaş parçaları yaş ve bölgenin aşırı nemi nedeniyle çürüdüğü için neredeyse tanınmaz haldeydiler.
 

Şaşırtıcı derecede iyi durumda iki kil kap da bulundu, bunlardan biri değerli el yazmalarını içeriyordu ve diğeri tanımlandıklarında bu deniz sakinlerinin kökenine dair daha fazla kanıt getirebilecek tanımlanamayan kurutulmuş baharatların bir karışımıydı.
 

Massachusetts Üniversitesi'nden İslam ortaçağ bilgini Karim Ibn Fallah, el yazmalarının yaşının, el yazmalarının Kufi yazısına dayanarak 9. yüzyıla ait olduğunu belirledi. "Kufi, çeşitli Arap yazılarının en eski kaligrafik biçimidir ve eski Nebati yazısının değiştirilmiş bir biçiminden oluşur" diye açıklıyor. "Kufi, adını aldığı Irak'ın Kufa kentinde 7. yüzyılın sonlarında gelişti. Kolomb öncesi Amerika'da Kufi yazılarının keşfi son derece büyüleyici" diye ekliyor, gözle görülür bir şekilde heyecanlı.
Smithsonian'daki müzeci Byron Kent, bulgunun son derece rahatsız edici olduğunu kabul ediyor. “Arap haritalarının dünyadaki en iyi haritalar olduğu konusunda hiçbir şüphe yok, ancak mevcut erken haritaların hiçbiri Amerika kıtası hakkında herhangi bir bilgi göstermiyor” diye düşünüyor. Tarihi kanıt yükü, Kolomb öncesi zamanlarda Müslüman nüfusların Atlantik'i aşarak seyahat ettiği fikrine karşı olsa da, uzman Müslümanların Yeni Dünya'ya Kolomb'dan önce gidebileceklerini tartışmıyor.


“Kesinlikle bunu yapmak için teknolojik uzmanlığa sahiptiler; ancak şimdiye kadar bunu yaptıklarına dair güvenilir bir kanıt yoktu. Ancak bu keşif, aslında bunu yaptıklarına dair ikna edici bir kanıttır” diye kabul ediyor uzman.
Willamette Üniversitesi'nden ve “Far Beyond the Western Sea of ​​the Arabs…': Reinterpreting Claims about Pre-Columbian Muslims in the Americas” adlı çok satan kitabın yazarı Richard Francaviglia da keşfin beklenmedik olduğunu kabul ediyor.

“Kolomb öncesi İslam'ın Yeni Dünya'daki öncülü, çok makul olduğu için çekicidir. Müslümanların denizcilik başarıları gerçekten önemliydi. Kayıtlar, MS dokuzuncu ve onuncu yüzyıllarda Eski Dünya'nın önemli bir bölümünü hızla keşfettiklerini ve kolonileştirdiklerini doğruluyor. Kolomb'un kendisi açıkça Müslüman denizcilik becerilerine borçluydu ve Müslümanların Yeni Dünya'ya ulaşmak için teknolojik uzmanlığa sahip oldukları konusunda çok az şüphe var”

 

https://www.iraqinews.com/features/usa-discovery-of-th-century-quranic-manuscripts-predate-columbus-travels-by-five-centuries/

 

Bu sayfa 14951 kişi tarafından okunmuştur
<